10 dal magányos estékre
2017. január 11. bíbor lea

10 dal magányos estékre

A zene minden helyzetben varázsszer, és bár kettesben, hármasban, tömegben is mindig jó hallgatni, igazán odafigyelni egy dal minden rezdülésére talán csak egyedül lehet. Ha úgy alakult, hogy bánatos, elgondolkozós, unatkozós, vagy csak sima hétköznapi estéteket egyedül töltitek éppen, ajánlunk pár jó dalt hozzá!
e3d181bbc3458feda31dc27b0cf70484.jpg

kép: pinterest

Esti Kornél: Egyedül - ha tombolnál

Az Esti Kornélnek ezt a dalát, (meg még sok másikat is) azokra az estékre ajánljuk, amikor szeretnénk magunkból kiüvölteni az érzéseinket. A klip története meg bár kicsit homályos, a kapcsolatok thrillerségét és a sötét mondanivalót érteni véljük abból is.

 

Zombori: Egyedül vagyok - ha csendben dúdolnál

A nagy bánatunkra nemrég talán végleges szünetre vonult Zombori itt szereplő dala igazi kedvetlen, dologtalan, üres, szürke estékre valóan különösebb erőfeszítés nélkül, egyáltalána nem erőszakosan, de beleül az ember fülébe és máris van mit dúdolni.

BABEL: Arc aki - ha igazán mélyre ásnál

A lassan induló, de a végére jó kis zúzássá kiteljesedő Arc aki lehetne a magány himnusza is: arról az állapotról szól, amikor az ember már bármennyire keserédes is, beleáll az egyedüllétbe. „Inkább leszek az az óvatos arc aki magában él...”

Konyha: Dupla skorpió - ha reálisan közelítenéd meg a dolgokat

A Konyha koncertjein általában utolsóként elhangzó dala bár nem szájbarágósan, számomra mégiscsak a magányról szól, méghozzá éretten, gondolkodón, és többszöri hallgatásra már egyértelműen nem teljesen pesszimistán.

Vad Fruttik: Szemben a nappal - ha hősnek éreznéd magad

Likó Marci dalai között nem egyet lehet találni, ami az élet sötétebb foltjaiból táplálkozik, a szóban forgó dal pedig egyenesen romantikussá emeli a magányos, közönyös hőst, aki szemben áll mindennel. Néha baromi jól tud esni ezt max hangerőre tenni, tapasztalatból mondjuk.

 

Szabó Balázs Bandája: Hétköznapi - ha fentről néznéd az életed

Szabó Balázsék gyönyörű dala azokra a magányos hétköznap estékre fekszik rá, amikor tudatosan választjuk a bezárkózást. Az élet fentről nézve is törékeny, üveggolyókon táncol és papírhajókon él, de a fa tetején legalább biztonságban vagyunk.

Kispál: Nem érdekel - ha számot vetnél

Az utánozhatatlan, a végső, magányosan kavicsot rugdosós, egész életünkön elmerengős dal. Megunhatatlan.

 

Pegazusok Nem Léteznek: Tűnődöm - ha a semmiben vagy

A Pegazusok életműve is remek alapanyag kutakodásra, ha szeretnénk teljesen belesüppedni egy magányos este melankóliájába. Legalább egy dal erejéig azonban mindenképp érdemes elővenni őket ilyenkor (is), a listára most a Tűnődöm címűt szavaztuk be.

Elefánt: Magányos - ha igazi melankóliára vágysz

Az Elefánthoz mindig érdemes nyúlni, ha igazi melankóliára vágyunk. A Magányos egy más korábbi darabjuk, amiben kék szobájuk gondolatai között tartanak tárlatvezetést.

Magashegyi Underground: Álmatlanság - ha a gép előtt ülsz

Ha valamelyik dalra lehet azt mondani, hogy a szó legjobb értelmében általánosítja a mai tizen-huszonévesek átlag estéjét, az ez lenne. Ülünk a gép előtt, pörgetjük a soha el nem alvó körülöttünk lévő készülékek képernyőjét, és várjuk, hogy valaki még legalább virtuálisan ránk nézzen, azaz írjon.

A bejegyzés trackback címe:

http://macsekkolo.blog.hu/api/trackback/id/tr4112114193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.